سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سایت بهار هسته ای ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری فتوای مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حرام بودن آزمایش، تولید، استفاده و انباشت تسلیحات هسته ای تاکید کرد: این فتوا، بالاترین دستور العمل برای جمهوری اسلامی ایران است.

رامین مهمانپرست این مطلب را در نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری بیان کرد که از وی پرسید: با توجه به مصاحبه اخیر وزیر امورخارجه با نشریه فارین پالسی و اعلام اینکه تهران آمادگی دارد فتوای حضرت آیت الله العظمی خامنه ای را به عنوان سند الزام آور در سازمان ملل ثبت کند و اینکه آیا این پیشنهاد به اعضای 1+5 ارائه شده است یا نه؟

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران بارها مخالفت خود را با بکارگیری هرنوع سلاح کشتار جمعی اعلام کرده است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین کشور در منطقه، خواستار خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای شده است، تصریح کرد: کشورهای دارنده سلاح هسته ای متخلفند و باید هرچه سریع تر به تعهدات خود در قبال خلع سلاح هسته ای عمل کنند.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه اظهارداشت: برای ما هیچ موضوعی بالاتر از اجرای فتوای رهبری نیست و این فتوا چارچوب فعالیت های ما را در زمینه هسته ای روشن می کند.

مهمانپرست با بیان این که برخی کشورهای غربی شناخت دقیقی از اعتقادات اسلامی و فتواهای علمای بزرگ ندارند، خاطرنشان کرد: وقتی بالاترین مقام مرجعیت و رهبری انقلاب اسلامی، نقطه نظرات اعتقادیشان را به عنوان فتوا اعلام می کنند، بر همگان واجب است که به این فتوا عمل کنند چرا که بالاترین دستورالعمل برای کشور ما است.

وی با بیان اینکه برخی از مسوولان کشورهای غربی از این فتوا استقبال کردند ولی مدعی بودند که این فتوا جنبه مذهبی دارد و از سوی دیگر می تواند جنبه رسمی و الزام آور برای دولت نداشته باشد، افزود: با این حال فکر می کنیم این فتوا ارزش بسیار بالایی دارد و می تواند یک نقطه تعیین کننده برای نظام بین الملل کنونی باشد که نشان دهنده پایبندی پیروان ادیان الهی و اسلام برای جلوگیری از بکارگیری سلاح های کشتار جمعی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران این آمادگی را دارد تا این فتوای مهم رهبر معظم انقلاب اسلامی را به عنوان سندی بین المللی به ثبت برساند تا بهانه از کشورهای مختلفی که سعی می کنند نظرات خود را تحمیل و واقعیت های کشورمان را نادیده بگیرند، گرفته شود.



***نظرات آیت الله سیستانی می تواند زمینه ای برای برون رفت عراق از وضعیت فعلی باشد

مهمانپرست در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه ارزیابی دستگاه دیپلماسی کشورمان از طرح آیت الله سیستانی درباره حل بحران عراق از طریق مذاکرات مسالمت آمیز و تشکیل کمیته ها برای مطالبات گروه ها چیست؟، افزود: به نظر می رسد مجموعه گروه ها و شخصیت های مذهبی در داخل عراق به طور یقین بهترین راه حل را برای وحدت این کشور، در چارچوب احترام به حاکمیت و ایجاد روند دمکراسی دنبال خواهند کرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: دشمنان کشورهای منطقه و بویژه کشورعراق خواهان وحدت و ثبات در این کشور نیستند چرا که این دشمنان فتنه های زیادی را برای بی ثباتی در این کشور منطقه در راستای منافع خود دنبال می کنند اما با وجود این، نظرات آیت الله سیستانی می تواند وضعیت را برای برون رفت از وضعیت فعلی آماده کند و راهگشا باشد.



*** بیشترین تلاش ایران، کنار گذاشتن اختلافات مذهبی بوده است

مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره اینکه با توجه به تحولات منطقه ای و بین المللی چه برنامه هایی در دستور کار کنفراس وحدت اسلامی قرار خواهد گرفت، گفت: این اجلاس برای وحدت بین جهان اسلام پایه ریزی شده و بیشترین تلاش ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جهت وحدت بین جهان اسلام و کنار گذاشتن اختلافات مذهبی بوده است.

وی اضافه کرد: شرایط حساس منطقه ای و بین المللی برای ما این وظیفه را ایجاد می کند تا از همه ظرفیت های خود برای گسترش وحدت استفاده کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: دامن زدن به اختلافات مذهبی به ویژه در دورن جهان اسلام، توطئه ای است که بدخواهان اسلام آن را دنبال می کنند.



*** هیچ کشوری نمی تواند نظر خود را به سوریه تحمیل کند

خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره طرح دولت ترکیه برای تعیین حاکم در منطقه شمالی سوریه سوال کرد که وی پاسخ داد: مردم سوریه خود باید درباره آینده شان تصمیم بگیرند و هیچ کشوری نمی تواند در این زمینه نظر خود را به آنها تحمیل کند.

مهمانپرست با بیان این که تعداد گروه های مسلح سوریه با جمعیت این کشور قابل مقایسه نیست، افزود: برخی ها به این علت با برگزاری انتخابات در سوریه مخالفت می کنند که نگران نتیجه این انتخابات هستند.

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره طرح ?نبیل العربی? دبیرکل اتحادیه عرب برای اجرای فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد درباره سوریه گفت: دو رویکرد متفاوت درباره این کشور وجود دارد.

مهمانپرست یادآور شد: در رویکرد نخست که ایران نیز از آن حمایت می کند بر توقف خشونت ها، آغاز گفت و گوهای ملی، مخالفت با دخالت خارجی و عدم تسلیح گروه های مسلح تاکید شده است.

وی درباره رویکرد دوم درباره سوریه توضیح داد که این رویکرد معتقد به افزایش درگیری ها، بکارگیری خشونت، مداخله خارجی و تحمیل نظرات خود به مردم سوریه است.

دستیار ویژه وزیر امور خارجه افزود: بین این دو رویکرد اختلاف وجود دارد و به نظر ما کشورهای موثر در نهایت به سمت ایده اول حرکت خواهند کرد.

مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگری درباره سخنرانی ?بشار اسد? و ارائه طرح وی برای خروج از بحران کنونی در این کشور اظهارداشت: ما در حال مذاکره و رایزنی با کشورهای مختلف پیرامون طرح 6 ماده ای کشورمان و همچنین پیشنهادهای اسد هستیم.

وی تصریح کرد: رییس جمهوری سوریه با اعلام عفو عمومی، دو هزار نفر از زندانیان را که دستشان به خون مردم این کشور آلوده نبود، به عنوان بخشی از طرح خودشان آزاد کرد تا زمینه بازگشت به آرامش در سوریه فراهم شود.



*** رد اظهارات سفیر آمریکا در یمن

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره اتهامات اخیر سفیر آمریکا در یمن به کشورمان، با بی پایه و اساس خواندن این اظهارات گفت: این گونه اتهام زنی ها از سوی مقامات آمریکایی به کشورمان سابقه دارد و هدف از آنها اختلاف افکنی بین کشورهای منطقه است.

مهمانپرست با بیان این که حرکت های اخیر در منطقه و آغاز موج بیداری اسلامی به دلیل حمایت های دولت آمریکا در دیکتاتورها در منطقه بوده است،افزود: اگر مقامات آمریکایی با هوشمندی مسابل را دنبال کنند، متوجه می شوند که شعارهای مردمی در منطقه در جهت تنفر از سیاست های آنها است.

وی به مقامات آمریکایی توصیه کرد که با دخالت نکردن در امور داخلی کشورهای منطقه اجازه دهند تا مردم خود درباره تعیین سرنوشتشان تصمیم بگیرند.



*** ترتیبات استعماری را محکوم می کنیم

رییس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره تنش های اخیر بین انگلیس و آرژانتین بر سر مالکیت جزیره مالویناس گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس مواضع اصولی خود ترتیبات استعماری را محکوم می کند و ما مخالف این مساله هستیم.

مهمانپرست به کارگیری زبان تهدید و زور در حل اختلافات را مردود دانست و افزود: از هر دو کشور دعوت می کنیم تا از راه های مسالمت آمیز مسایل بین خود را حل کنند.



*** اطلاعی از مامور سابق اف. بی. آی نداریم

در ادامه این نشست خبری، یکی از خبرنگاران درباره اتهامات اخیر مقامات آمریکایی به کشورمان در زمینه ناپدید شدن ?رابرت لوینسون? مامور سابق اف. بی .آی و نامه ای که ادعا می شود هشت سال پیش برای دولت ایران ارسال شده است، سوال کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز اظهارداشت: ادعاهایی که در این زمینه مطرح می شود، دقیق نیست و هیچ اطلاعی در این زمینه نداریم.

مهمانپرست با بیان این که پرداختن به این گونه مسایل با اهداف خاصی صورت می گیرد، تصریح کرد: طرح مسایل ادعایی با هدف استفاده سیاسی مردود است.



*** انتظار از دولت پاکستان برای مقابله بیشتر با تروریسم

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اقدامات تروریستی اخیر علیه شیعیان پاکستان یادآور شد: متاسفانه اقدامات تروریستی در کشورهای منطقه جان مردم بیگناه را به خطر انداخته است و ما از دولت پاکستان انتظار داریم که تلاش بیشتری برای مقابله با تروریسم انجام دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: همه کشورهای منطقه باید برای ریشه ‌کن کردن پدیده شوم تروریسم همکاری کنند.

مهمانپرست ادامه داد: سازمان همکاری‌های اسلامی می ‌تواند نقشی جدی در بسیج کشورهای منطقه برای مقابله با این مساله داشته باشد.

وی با بیان این که تروریسم حاصل دخالت ‌های کشورهای خارجی در منطقه است، افزود: قدرت های خارجی برای دستیابی به اهداف سیاسی خود این پدیده شوم را ایجاد کردند و می ‌بایست با کمک کشورهای منطقه این مساله ریشه‌ کن شود.



*** بحران های منطقه ای، راه حل های منطقه ای دارد

دستیار ویژه وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره سفر اخیر رییس جمهوری افغانستان به آمریکا و توافقات دو کشور در زمینه امور امنیتی پس از سال 2014 اظهارداشت: ما پیش از این نظرات خود را اعلام کرده ایم و فکر می کنیم بحران های منطقه ای، راه حل های منطقه ای دارد.

وی با تاکید بر این که نیروهای افغان توان تامین امنیت در این کشور را دارند، خاطرنشان کرد: رییس جمهوری افغانستان نیز در سفر به آمریکا بر این نکته تاکید کرد که نیروهای این کشور توان تامین امنیت کشورشان را دارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: امنیت افغانستان کاملا به امنیت کشورهای منطقه و جمهوری اسلامی ایران مرتبط است.



***استفاده از تمام ظرفیت ها برای آزادی دو مهندس ایرانی ربوده شده در سوریه

مهمانپرست در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت دو مهندس ایرانی ربوده شده در سوریه، تصریح کرد: تلاش های دستگاه دیپلماسی درباره آزادی دو مهندس ایرانی همچنان ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما از همه ظرفیت های خود برای آزادی مهندسان ایرانی استفاده خواهیم کرد و امیدواریم هرچه سریع تر این تلاش ها به نتیجه رسیده و هموطنانمان به کشور باز گردند.


نوشته شده در چهارشنبه 91/10/27ساعت 10:57 عصر توسط مدیر سایت: علیرضا حسن زاده نظرات ( ) | |


قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت